Mechanische Ventilatie systemen

Mechanische Ventilatie Systemen (MV)

Mechanische ventilatie systemen kunnen zorgen voor luchtverversing in huis. Een van de mogelijkheden is een mechanisch afzuigsysteem. Deze techniek voert de lucht actief het huis uit. De luchtaanvoer verloopt passief. Daarvoor zijn wel ventilatieroosters of klepramen noodzakelijk die in verbinding staan met de buitenlucht.

Een speciale ventilatormotor zuigt bij mechanische ventilatie via luchtkanalen en ventilatieroosters lucht weg uit de keuken, de badkamer en het toilet. De hoeveelheid lucht die wordt afgevoerd, is te regelen met een regelknop.

ITHO

Vrije toevoer van lucht via ramen of roosters is bij mechanische afzuiging wel noodzakelijk. Als die luchttoevoer er niet is, ontstaat er namelijk onderdruk in huis. Daardoor komt het schadelijke radongas vrij uit bouwmateriaal en de kruipruimte.

Om risico's voor de gezondheid en onnodige slijtage van het systeem te voorkomen, is een jaarlijkse controle en grondige schoonmaak van de filters en roosters noodzakelijk. Eventuele geluidsoverlast wordt daarmee ook tegengegaan.

 


Terug naar het overzicht met diensten